Home
Over mij
Praktijkruimten
Interessante links
Contact
Wat kunt u zelf doen

Wat kunt u zelf doen om gezonde voeten te houden? 

 

Dagelijkse verzorging

De voeten dagelijks wassen met lauwwarm water, zo weinig mogelijk zeep gebruiken want zeep droogt de huid uit.

Dagelijks schone sokken aantrekken

Wissel regelmatig van schoenen

Smeer uw voeten regelmatig in met een creme.

 

Kloven

Heeft u last van kloven dan kunt u het beste de voeten dagelijks insmeren met een creme op oliebasis. Als u een creme op waterbasis (aqua) gebruikt droogt dat uw huid uit en zult u nog meer last krijgen van kloven. Zijn de kloven zo hinderlijk dat ze openbarsten of zijn ze pijnlijk? Dan kunt u het beste een afspraak maken voor een voetbehandeling, ik kan dan proberen de kloof zo goed mogelijk dicht te maken zodat de pijn verminderd, maar in eerste instantie kunt u al een hoop ellende voorkomen door regelmatig uw voeten in te smeren.

 

Kalknagel/Schimmelnagel

Eén van de meestgestelde vragen: "hoe kom ik aan zo'n schimmelnagel?"

De reden kan heel simpel zijn, bijvoorbeeld doordat u uw voeten niet goed afdroogt na het douchen of omdat u op blote voeten in een openbare ruimte heeft gelopen waar mensen voor u met zo'n nagel hebben gelopen. De reden kan ook wat minder simpel zijn.

Vaak komt dan de volgende vraag: "Hoe kom ik hiervan af?"

Er zijn heel wat middeltjes voor kalk-of schimmelnagels te koop bij de apotheek of drogist, vaak kiest u een middeltje omdat het product u aanspreekt of omdat de apotheker of drogist u iets aanprijst. Het zou zomaar kunnen dat u het goede middeltje mee naar huis neemt en dat de schimmelnagel inderdaad verdwijnt, wat veel vaker voorkomt is dat u een middeltje koop, het een tijdje gebruikt en dat de schimmelnagel toch niet weg wil gaan. Als u van de schimmelnagel af wil komen is er eigenlijk maar 1 oplossing: U gaat naar de huisarts en vraagt aan de huisarts of hij een stukje van uw nagel naar een laboratorium wil sturen, op het laboratorium kunnen ze precies zien om welke schimmelinfectie het gaat en de huisarts kan u daarna een gericht medicijn/creme voorschrijven.

Daarnaast zijn er ook een paar huis-tuin  en keukenmiddeltjes die mogelijk verbetering zouden kunnen geven, al deze middeltjes geven verbetering geen genezing omdat het de schimmel in de nagel niet doodt maar afremt, bijvoorbeeld: citroensap, dampo, azijn of teetrea-olie.

 

 

 

 

 

 

 

Pedicure Kinie  |  pedicure-kinie@live.nl